Blog Haberleri

10.03.2017

Bebek Odası Dekorasyonu İçin İlginç Fikirler

( kelime)

Görüntüleme

Bebek Odası Dekorasyonu İçin İlginç Fikirler

Bebek Odası Dekorasyonu İçin İlginç Fikirler - Mobilya ve dekorasyon deyip geçmeyin. Çocuklarınızın düşünce ve duygu dünyasını geliştirecek 6 yeni çocuk odası trendiyle tanışın.

Çocuk odası – Düşler ülkesi

İlham verici dekorasyon fikirleri ve özgün dokunuşlarla çocuk odasını sihirli bir yere dönüştürün. Sevimli bebek odalarından, havalı genç odası fikirlerine kadar, çocuk odası için heyecan verici olası tarzları keşfedebileceğiniz yeni bir dünyaya adım atın. İstediğiniz kadar cesur, yürekli, eğlenceli ve sofistike olabilirsiniz çünkü çocuk odasını kişiselleştirirken hiçbir şeyde sınır yok. Hayal gücünüz ne kadar güçlüyse o kadar güzel bir çocuk odası tasarlayabilirsiniz. Çocuğunuzun melekler gibi uyuduğu yeri mükemmel bir çocul odasına dönüştürmek için, çocuğunuzun kişiliğini analiz edin ve bunu dekorasyona, mobilyalara, aksesuarlara ve duvarların rengine kadar odanın tüm unsurlarına yansıtın. Klasik, modern, İskandinav ve ya eklektik, çocuk odasını hangi tarzda döşerseniz döşeyin, özel bir odaya sahip olmanızı çok isteyen homify, size bu dekorasyon sürecinde rehberlik ve çocuk odası ilhamı arayanlara yardım edecek.

Çocuk odası fikir & ilhamları 

homify’ın heyecan verici ve harikulade fikirlerini gözden geçirin ve uygulanabilmesi mümkün olağanüstü dekorasyonları keşfedin. homify kolları sıvayıp çocuk odasını yepyeni bir çehreye kavuşturmanız için size ilham verecek ve teşvik edecek uzman fikirlerini sunuyor. Minimalist ya da maceracı odalar söz konusu olsun homify uzmanları bir araya gelip çocuk odası fikirleri üzerine kafa yoruyorlar. Sayfalarında görsel bir tura çıkın ve dikkatinizi çeken, beğeninizi kazanan bir şey olursa resmini kolayca yeni fikirlere ekleyin. Size ilham veren fotoğrafları Yeni Fikirler sayfanızda üzerine notlar alarak saklayabilir, çocuk odası bakım için işe koyulduğunuz zaman hazır olmalarını sağlayabilirsiniz.

Bebek odasını nasıl dekore etmeliyim? 

İlk olarak yerleşim planı olasılıklarını düşünmeden önce istediğiniz temel mobilya ve ekipmanlara karar vermeniz daha yerinde olacaktır. Zaman zaman yerlerini değiştirebileceğiniz bağımsız mobilyalar mı yoksa gömme ve entegre dolaplar ve depolama alanları mı istiyorsunuz? Dikkatli bir planlama ve ön çalışma yapılırsa çok sınırlı bütçelerle bile odalarda yaratıcı dönüşümler yapılabilir. Odanın erkek ya da kız için mi olduğu da önemli bir soru işareti. Ama bu sorunun cevabının sürpriz kalmasını istiyorsanız bebek odasını nötr bir temayla dekore edebilir ve sadece aksesuarlarda cinsiyet vurgusunu güçlendirebilirsiniz. Öncelikli olarak elde edeceğiniz genel duygu ve etkiyi düşünün. Bebek odasını sıcak ve huzurlu, parlak ve canlı, pembe ve masalsı ya da temalı ve oyunbaz mı istiyorsunuz? homify’da çok sayıdaki bebek odası seçeneğini keşfedin ve küçük oğlunuza ya da kızınıza uygun tarzı seçin.

Çocuk odasını nasıl tasarlamalıyım? 

Çocuk odası düzenleme işine girişmeden önce, tasarımın çocuğunuzun kişiliğine ve zevklerine uygun olup olmadığına dikkat edin. Genellikle çocukların kendi fikir ve müdahaleleri homify iç mimarları tarafından teşvik edilir. Oyuncak ve çocukların eşyalarının nerede saklanacağı gibi fonksiyonellik noktasına dikkat ederken, eğlenceli ve keyifli unsurları da es geçmemeye özen gösterin. Canlı ve parlak renkleri, funk desenleri, eklektik çocuk odası mobilyalarını kullanmaktan kaçınmayın. Cesur olun! homify’daki binlerce çocuk odası fikrinden ilham alın. Homify’ın yeni fikirlerinde şekerleme için ya da sessiz oyunlar için uygun konforlu oturma alanlarından, enerjik tırmanma duvarlarına, iç mekan kaydıraklarından, uyku zamanını da bir eğlenceye dönüştüren kabin yataklara kadar pek çok farklı tasarım fikri bulabilirsiniz. Bu arada canlı duvar resimlerinin, duvar çıkartmalarının ve seyirlik tavan aydınlatmalarının çocuğunuzun yaratıcılığına katkı sağlayacağını da unutmayın.

Genç odasını nasıl tasarlamalıyım? 

Gençler için oda tasarlarken gençlerin kendi kişiliklerini ifade etmelerine izin verin ve onları odanın tasarımı ve düzenlenmesi noktasında aktif rol almaya teşvik edin. Ergenlik yıllarında insanlar gelişen trendleri yakından takip eder. Zevkler ve gelişen trendler çok sık değişebileceğinden, yaşı ortaya çıkaran tasarımlardan ziyade nötr bir başlangıç yapmak iyi bir fikir gibi görünüyor. Sakin ve uyumlu bir tasarım tercih edin ki, yıllar içinde kökten bir değişiklik yapmaksızın küçük değişikliklerle odayı yenileyebilin. Örneğin çocuk odası duvarları için çok göze çarpmayan ama yine de davetkar bir renk ya da süslü aksesuarlar, şık perdeler ya da trend duvar resimleriyle uyum sağlayabilecek klasik tarzda mobilyalar böyle bir işlev görebilir. Gençleri ders çalışmaya teşvik edecek bir kitaplık ve çalışma masası da genç odası için olmazsa olmazlardandır.

Çocuk odası için ipuçları 

Çocuk odasını dekore ederken sayısız tasarım ve tarz seçeneği arasında seçim yapmak zorunda olmak göz korkutucu olabilir. homify’ın fonksiyonel yatak odaları ve ilham veren oyun odaları arasında tur atmanın keyfini yaşayın ve farklı fotoğraflardan fikirler alarak kendinize özgü bir tasarım ortaya çıkarmak için bu fikirleri harmanlayın. Çocuklar büyüdükçe zevkleri ve trendler değişeceğinden hem zamana meydan okuyan, çocuk odaları için hem pratik hem de eğlenceli tasarımlar bulmak oldukça zor bir iş. En çok işe yarayan ipuçlarından biri yaratıcı depolama alanları kullanarak odayı mümkün olduğunca geniş tutma gerekliliği. Bir diğer ipucu ise aydınlatmayla ilgili. Bu unsur genelde kenarda bırakılıyor ama aydınlatma çocuk odasının atmosferini oluşturan önemli bir etken. Büyük meyve şekilli lambalardan sevimli kenar lambalarına kadar çeşitli lambalar çocuk odasının havasını kökten değiştirebilir.

Çocuk odasının duvarları için hangi rengi seçmeliyim? 

Kızınızın ve oğlunuzun odasına heyecan verici fikirler bulmak için homify’daki tasarım uzmanlarımızdan ilham alın ve her tondan duvarları görebileceğiniz binlerce fotoğrafa bakın. Genelde kız çocuk odası için pembe, erkek çocuk odası için ise mavi gibi bir klişe uygulama söz konusu ama bugünlerde ebeveynler bu klişeyi kırıp cinsel açıdan daha nötr renkleri tercih ediyorlar. Bu klişeleri biraz yıkmak gerekiyor sanki. Erkek çocuk odası düzenlemede parlak bir kırmızı ya da kız çocuk odası dekorasyonu için pastel bir yeşil denemeye değer. Odaların duvarlarını boyarken genel kural odanın büyüklüğünü hesaba katmak. Küçük odalar için açık renkler tercih edilmesinde fayda varken, geniş odalar daha güçlü renklere boyanabilir. Ancak çocuk odalarında bu tarz kısıtlamalara yer yok. Renklere izin verin ve hayal gücünüzü daraltmayın. Bir başka alternatif ise  üç duvarı yumuşak tonlarda boyarken bir tek duvarı parlak desenli bir duvar kağıdıyla kaplayarak, duvar resimleriyle süsleyerek fark yaratabilirsiniz. Çocuğunuz yazı yazmayı ve çizim yapmayı seviyorsa belki de çocuk odasının bir duvarını kara tahtaya çevirebilirsiniz. Böylece onlara sanatlarını pratik edebilecekleri bir ortam sağlamış olursunuz.

Çocuk odası için hangi zemin daha uygun? 

Çocuk odası için zemin malzemesine karar verirken sağlamlık, esneklik, az bakım gereksinimi ve dayanıklılık önemli özellikler olarak karşımıza çıkıyor. Vinil zemin döşeme malzemeleri oldukça çağdaş tasarımlara sahip oluyor, temizlemesi ve bakımı kolay yapılabiliyor. Bu da bu malzemenin çocuk odası için harika bir seçim olmasına neden oluyor. Ayrıca bu malzeme uygun fiyatıyla da dikkat çekiyor. Ancak çocuk odası için halı da iyi bir seçim olur. Halı odaya sıcaklık ve konfor katacağı gibi, bir renk katkısında da bulunabilir. Ayrıca ahşap zeminler için seçilecek küçük halılar da oturmak ve oyun oynamak için ortama yumuşak bir zemin sağlamış olur. Hem bebek odası, hem çocuk odası, hem de genç odalarında farklı tipte zemin malzemelerini bir araya getiren yaratcı çözümler için homify’ın yeni fikirleri arasında dolaşabilirsiniz.

Hangi dekor çocuğuma uygun olacaktır? 

Çocuk odası için dekor seçerken, çocuğunuzun kişiliği ve karakteri öne çıkıyor. Onun karakterine ne uygun olduğu önem kazanıyor. İskandinav, klasik, eklektik çocuk odası mobilyaları odanın genel tarzını belirleyebilir. Ancak birden fazla tarzı ve çocukların favorisi temaları bir araya getirebilirsiniz ama bunu yaparken de aşırıya kaçmayın. Bunun dengesini yakalamanız için homify size alanında uzman tasarımcıların ürünlerinden çok geniş bir katalog sunuyor. Bu ürünlere bakarak çocuğunuz için harika bir çocuk odası yaratabilirsiniz.

Çocuk odasını genç odasına dönüştürmek 

Çocuğunuz büyüyüp gençlik evresine geçtiğinde doğal olarak zevkleri ve yatak odası için ihtiyaçları değişiyor. Bu dönemde gençler için kendi odalarında kendi kişiliklerini yansıtabilmek ve kendi zevklerini ortaya koyabilmek önem kazanıyor. Homify’daki genç odası fikirlerine oğlunuz ya da kızınızla birlikte bakıp odalarının dönüşümünü onlarla birlikte planlayın. Odalarına bir nebze  enerji ve hayat katmak için canlı ana renkleri kullanın. Pop art baskıların yanı sıra, yumuşak yastıklar ve armutlar gibi malzemeler de genç odaları için şu ara çok popüler. Genç odalarında bir çalışma alanı da olmazsa olmazlardan. Diz üstü bilgisayar ve ders kitapları için yeterince rafın bulunduğu bir kitaplık her şeyin derli toplu durması için yardımcı olacaktır. Perdeler bir odanın havasını bir anda değiştirebilir. Perdelerdeki değişim, Disney temalı bir odayı bir anda sofistike ve çağdaş bir tasarım harikasına dönüştürebilir.

Küçük bir çocuk odasını döşemek

Bir odayı güzel kız çocuk odası mobilyaları ya da maceracı erkek çocuk odası mobilyalarıyla döşemek çok eğlenceli olabilir. Oda ister safari temalı bir oda olsun, ister bir masal şatosu, isterse de uzay yolculuğu temalı, yatak ve depolama unsurları seçimi her şeyi belirleyen unsur olacaktır. Çocuğunuzun uyumak isteyeceği mükemmel bir yer yaratırken, aynı zamanda çocuğunuzun hem öğrenip hem de seveceği bir yatak tasarımını bulmak için yatak tasarımları dünyasına dalmanız gerek. Sürgülü yataklardan korsan gemisi gövdesinde yataklara, ranzalardan uçak şeklinde yataklara kadar homify uzmanlarının bu konuda çok sıra dışı fikirleri var.

Çocuklar için hangi tarz? 

Çocuk odası için dekorasyon tarzını seçmek sonradan ortaya çıkacak tasarım için bir başlangıçtır. Dekorasyon tarzını belirlemek için klasik, modern, eklektik ya da İskandinav çocuk odası mobilyaları son aşamada karar verilecek unsurlardır.

Klasik çocuk odası 

Klasik çocuk odası yaratmak için zamana meydan okuyan pastel renkleri tercih edin. Bu renklere uyumlu mobilyalarla dengeli bir çocuk odası yaratın ve böylece çocuğunuz büyürken odanın eskimesinin önüne geçin. Nötr renklerde kaliteli mobilyalar tercih edin ve bu mobilyaları çocuğunuzun yaşı ve zevklerini yansıtacak aksesuarlarla donatın. Daha sonra rahatlıkla aksesuarlarla donatılabileceği için klasik tarz çocuğunun cinsiyetini doğuma kadar öğrenmek istemeyenlere bire birdir.

Modern çocuk odası 

Çocuklar parlak ana renkler ve favori çizgi film karakterleriyle donatılmış modern tasarımları çok sever. Homify uzmanlarının fikirlerine bakarak çocuğunuzun bayılacağı modern tarzda bir çocuk odası hazırlayabilirsiniz. Çocuk odası tasarlarken çocuğunuzun aklını meşgul edecek, ona sorular sorduracak unsurları da işin içine dahil etmelisiniz ki çocuğunuzun bilişsel gelişimine de yardımınız dokunsun. Örneğin kelimler, rakamlar, dünya haritaları çocuğunuzun entelektüel gelişimine de yardımcı olur ve bu unsurlar modern çocuk odasına çok rahatlıkla uydurulabilir.

Eklektik tarz çocuk odası 

Çocuk odasının tarzı ve temasıyla ilgili karar vermekte zorlanıyorsanız neden kendinizi zorlamaktan vazgeçip neden renklerin, şekillerin ve desenlerin eklektik bir karışımına şans vermiyorsunuz? Odayı parçalara bölebilir, bir köşede Afrika hayvanlarından, bir köşede çizgi film kahramanlarından, bir köşede peri masallarından oluşan bir tema yaratabilir, ortada da nötr bir oyun alanı bırakabilirsiniz. Eklektik çocuk odası beğenileri çok sık değişen çocuklar için eğlencelei bir seçim olabilir.

İskandinav tarzı çocuk odası 

İskandinav tarz çocuk odası için ahşap ve deri gibi doğal malzemeler kullanılır. Bu malzemeler hem erkek hem de kız çocuk odası için uygulanabilir. İskandinav sadeliği hem fonksiyonel hem de pratiktir. Tipik bir İskandinav kayın mobilya çocuk odasına hafiflik ve ferahlık verir. Birkaç minimalist parça da tabloyu tamamlar. Böyle bir çocuk odası tarz sahibi geometrik şekiller, parlak renkler, ve yalın malzemelerle zenginleştirilebilir.

Önerilen Yayınlar × +

Bu blog ilginizi çekecek ve bu ilgilerin yanı sıra blogger web sitesinde bilgi paylaşarak eğlenceli sosyal medya oluşturmak için oluştrulmuştur.


İfadelerİfadeler