Blog Haberleri

10.03.2017

Etkileyici bakışların sırrı

( kelime)

Görüntüleme

Etkileyici bakışların sırrı

Etkileyici bakışların sırrı - Etkileyici bakışlar tüm kadınların en önemli silahı. Ancak bakışların etkili olabilmesi için kirpiklere de büyük görev düşüyor. Bunun için de uzun ve dolgun kirpiklere sahip olmak gerekiyor.

Etkileyici bakışların sırrı nedir?

Dolgun kirpiklere sahip olmanın sırrı, doğru rimel seçiminde yatıyor. Kullandığınız rimelin etkisini arttırmak ve gün boyu kalıcı olmasını sağlamak için, rimeli kirpiklerinize sürmeden önce kirpiklerinizi fırçalayın. Daha sonra da pudra sürün. Bu arada kirpiklerinizi kıvırmayı da ihmal etmeyin.

Bakışlarınızdaki anlamı iyi bir makyajla daha fazla belirginleştirebilirsiniz.

25 yaşın üzerindeyseniz gözlerinizin etrafında en az üç farklı canlı renkle kendinizi sokaklara attığınız o günleri hatırlayacaksınız (bunu yaptığınızda korkudan sinmeyi denemeyin). Neyse ki, bu görüntü geniş vatkalı omuzlar, çok sıkı kıvırcık permalar ve Madonna ilhamlı haç simgesi olan bileklikler ile 1980’lerde öldü.

Doğal bir bakıştan puslu bir etkiye, temiz bir tarza kadar uzanan bugünün makyaj trendi gerçekten çok farklı. Fakat, renkler ve makyaj dokuları değişebilen bir şey hep kalıyor- gözlerin temel yapısı.

Hollywood, Kaliforniya’da ünlü güzellik uzmanı Darrell Redleaf, modern görünümün anahtarının aşağıdaki beş basit göz makyajını hazırlama ve uygulama olduğunu söylüyor.

“Çoğu kadın bir zamanlar yaşadıkları dönemin tarzına uygun makyaj stili belirler” diye açıklama yapıyor. 1980’lerde makyaj yapmaya başladıysanız o zamanlar moda olan üç renk (göz kapakları üzerine parlak, kısmen iç köşelere, göz kırışıklığına koyu bir renk ve kaş kemiğinin üzerine parlatıcı) favoriniz olacak. Bu tamamen geçmişte kalmış bir tarz. Redleaf, kadınların biraz özgüvenle aynanın karşısına geçmelerini ve kendi yaş gruplarına uygun, güncel dergilerde gördükleri göz makyajları ile kendi makyajlarını karşılaştırmalarını öneriyor. Ayrıca, etrafınızdaki diğer kadınların neler yaptığına dikkat edin, istediğiniz görünüme sahip birini görürsüz. Onu uygulama tarzını iyice analiz edin. Böylelikle onu taklit edebilirsiniz.

5 temel adımda etkileyici bakışlar

Ünlü müşterilerle çalıştığında Redleaf, en son gözlerde makyaj uygulaması yapmadan önce ilk olarak cildin hazırlanması gerektiğini söylüyor.

Temiz bir bez ile başlayın

Normal rutin uygulayarak yüzünüzü yıkayın. Redleaf, zamanınız varsa 10 dakika boyunca gözünüzdeki şişlikleri azaltmak için soğuk kompres uygulamanızı öneriyor. Soğuk çay poşetleri, kafein içerdiğinden göz şişliklerini azaltmada birebir (bölgeye kan akışını azaltarak, kılcal damarları gerginleştiren kafein). Buzdolabından çıkardığınız herhangi soğuk bir gıda da göz şişliklerini azaltmada yardımcı olur (salata dilimleri veya buz kompresi). Göz şişliklerini azaltmada kullanılan kremler de mevcut.

İlk olarak, cildinizi temizleyin ve hazırlayın. Göz etrafınıza çok hafif bir nemlendirici uygulayın.
Redleaf yağlı ciltlerin bile bu uygulamaya ihtiyacı olduğunu söylüyor. Çünkü göz bölgesi neredeyse hiç yağ torbasına sahip değildir. Nemlendirici, göz etrafındaki hassas cilt için çok ağır gibi görünürse bir bez ile hafifçe çok az miktarda nemlendirici sürün. El veya vücut losyonları asla kullanmayın.

Redleaf, el veya vücut losyonlarının çok yağlı olduğunu, fakat bu losyon, gözünüzün içine kaçsa da göze zarar vereceği anlamına gelmeyeceği konusunda uyarıyor. Yüzünüzün geri kalan kısmına fondöten veya kapatıcı uygularken bu uygulamayı da yapın.

Kaşlarınızın değerlendirilmesi

Redleaf, başarılı bir görüntünün temel elementinin iyi görünüşlü bir kaş olduğunu söylüyor. “Kaşlar yüzünüzün ve kısmen de olsa göz bölgenizin çerçevesidir.” Tabiî ki kaşlarda da trendle vardır, fakat sizin dış görünüşünüze en uygun olanı seçmek zorundasınız. Kaşlarınızı, tarzınıza ve yüz tipinize uygun olarak değiştirmenin bir yolu vardır. Redleaf, tahminen 1980’li yılların tarzı olan Brooke Shields kaşa sahipseniz hemen onlardan kurtulmanızı öneriyor. Aslında Redleaf, yeni bir görünüme sahip olmayı isteyen kadınlara yeni makyaj ürünleri almadan veya kendilerine yeni bir tarz oluşturmayı denemeden önce bir kaş uzmanına danışmalarını tavsiye ediyor. Redleaf, kaşların en son görüntüsünün 30 yaş üzeri herkes için hafif bir kavisin hoş bir görüntü olduğunu söylüyor. Çünkü kavis, yüzde otomatik bir kaldırma sağlar.

Düzgün bir görüntüye sahip olmak için bakım yapmanız gerekmektedir. İkinci adımda ise yeni şekillendirilmiş kaşlarınız ile ilgilenin. Releaf, her türlü güzellik mağazasında bulanan basit bir araç olan, tüyleri aşağı doğru taramak için kullanılan kırpık uçlu fırça ile çalışır. Kaşlarınızın arasından çıkan fazla tüyleri görürseniz dikkatlice çekin. Boz kahverengi far alın ( Redleaf, saçlarınız siyahsa ve teniniz koyu renkte ise asla siyah far kullanmamanız gerektiğini söylüyor. Redleaf, Groucho Marx gibi görüneceğinize dair söz veriyor) ve fırça kullanarak farı kaş kavisinizin üstüne gelecek şekilde sürün. Bütün kaşınıza uygulayın ve kaşlarınızı fırçayla düzeltin. Gerekirse kaşınızın boş olan kısımlarını doldurun. Kaşlarınız inatçıysa bazı kaş jelleri ile onları şekillendirin. Redleaf “kaşlarınızla ilgili sorunları hallettiyseniz olayı yarı yarıya bitirmişsinizdir” der. Kaşlarınızı düzelttikten ve kirpiklerinize hafif bir maskara sürdükten sonra çok “temiz” görüntüyle sokağa çıkabileceğinizi söyler.

Far kompaktını belirleme

Rengi uygulamadan önce kaşlarınıza doğru hafifçe yedirerek, göz kapağınıza doğru biraz kapatıcı ve fondöten (yüzünüzle aynı tonda) kullandığınızdan emin olun. Gözaltı morluklarınız varsa kapatıcıyı gözaltı bölgesinde kullanabilirsiniz, fakat kapatıcıyı iyice yedirdiğinizden emin olun. Kapatıcı, göz etrafında oluşan solgunlukları kapatacak ve uygulayacağınız renge zemin hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Şimdi kompaktı açma zamanı.

Çoğu far takımları üçlü veya dörtlüdür, hatta bu far takımlarının bazen beş farklı rengi bile vardır. Redleaf, bu renklerin bir arada kullanılabilineceğini fakat hepsinin aynı anda kullanılamayacağını söylüyor. Redleaf :“Bahsettiğimiz gibi alın kemiğinin üst kısmının eski görünümü daha az aydınlıktı. Kaşınızın altındaki sağ bölge ve alın kemiğinizin alt bölgesi, göz kapağınızdaki kırışığın üzeri daha koyu renk olmalı. Daha sonra, göze takoz şeklinin çeşitli rengini vermek için dış bölgelere biraz daha koyu renk ile göz kapağınıza orta vade hafifliğinde olan renk vermeye devam edin. Şimdi, karşıtını yapın. Doğal renkli olan bölgelere koyu renk kullanmayın ve kırışık, doğal bir renk oluşturur. Böylelikle, hafif yukarıya doğru göz kapağınıza koyu renk sürün ve kahverengimsi gri renk ya da biraz başka hafif bir rengi alın kemiğinize sürün. Sürekli iki renk kullanın, üç renk olmasın.” dedi.

Redleaf, gün içerisinde sokakta veya ofiste iyi bir görünüş için, kırışıklığa doğru hafifçe karıştırarak orta tonda bir kahverengimsi gri renk veya göz kapağında başka çarpıcı bir renk kullanıyor. 30 yaş üstü kadınlar için gözün orta kısmından yukarıya doğru karıştırdığını söylüyor, baktığınızda iris olan bu bölge, kaşlarınızın kavisini tamamlamak için kalkık olmasını sağlayacak. Alın kemiği için daha hafif bir ton kullanıyor, tonu dikkatlice karıştırıyor ve gözün kırışık bölgesinde durarak dikkatlice tonu dağıtıyor. Gündüzleri göz kaleminden hoşlanıyorsanız, Redleaf, kirpik hizanızın dış hatlarını takip eden hafif bir kavis yapmak için göz kalemini dikkatli bir şekilde kullanmanızı öneriyor.

Akşamları dışarı çıkarsanız, en koyu rengi kullanmak isteyebilirisiniz. Bu koyu rengi göz kapaklarınıza ve kırışlığınıza doğru birazcık uygulayabilirsiniz. Kırışıklığınızın alt kısmına doğru karıştırın ve alın kemiğiniz için çarpıcı bir ton kullanın. Çarpıcı bir etki için, Redleaf sürmeyle gözlerlinizi çizmenizi öneriyor. Gece göz kalemi için temel bir tavsiye; kirpiklerinizin üst kısmına sürün ve göz kapaklarınızın hizasından yukarıya doğru çizin. Ayrıca, kirpiklerinizin alt kısmının etrafını hafifçe çizmek gözlerinizi daha fazla ortaya çıkarır. Gözünüzün alt kısmının kenarlarına yapmak istiyorsanız (kaşlarınızın alt kısmın da kalın) göz kapağınızı çekmeyin ve derinizin açık renkli kısmının içine doğru çizin. Redleaf, “geceler için” gözlerle eğlenmenin, kullanmak istediğin renkleri keşfetmenin çılgın bir fikir olduğunu, fakat renkleri karıştırırken ve birbirine uydururken kardinal kuralını yıkmamak gerektiğini söylüyor. Göz kapağındaki koyu renk, kırışık bölgede kullanılmaz!”

Kirpikleri kıvırma

Ortaçağ işkence cihazından daha uzak olan bir kirpik kıvırıcısı, kadınların en etkili güzellik silahı olan aletler olarak kullanıldı. 5 dolardan 35 dolara kadar çok fazla marka var. Redleaf, farklılığın çok az olduğunu ama önemli olduğunu vurguluyor. Daha pahalı kirpik kıvırıcısının diğerleri ile aynı temel mekanizmaya sahip olduğunu ve aynı hoş efeliği, fakat daha geniş, daha hafif ve doğal kıvrımı verdiğini ve kirpikleri kenarlara doğru çekmediğini söylüyor. Daha az pahalı kirpik kıvırıcıları, bazen kirpikleri sıkıştırıp çeker, tabiî ki bu hoş bir durum değildir. Kirpiklerin tekrar büyümesi uzun bir süre alır.

Kıvırıcıyı kullanırken, bir makas tutuyormuş gibi tutun. Mümkün olabilecek genişliğe kadar tutacak yerlerinden açın, alın ve gözün dış hatlarına doğru kıvırıcıyı getirin. Kirpiklerinizi, tutacak yerlerine doğru küçük açıklıkta olacak şekilde kirpiklerinizi açarak manevra yapın ve daha sonra sıkıca sıkıştırarak kulpları kapatın.

Redleaf: “İlk olarak kirpiklerin alt kısımlarını kıvırıcı ile sıkın. Daha sonra, yavaş yavaş kıvırıcının tutacak yerlerini açın, kıvırıcıyı bir an için kirpiklerinizden çekin ve tekrar yapın. Söylediği hareketle, doğal ve yukarıya doğru kavisli bir şekil oluşturur, haşin “kıvrılmış” bir görüntü olmaz. Bu görüntü kıvırıcıyı kirpiklerinizin alt kısmına uygulamanızdan ve sıkıca sıkmanızdan oluştu. Kirpik diplerinizi kesinlikle kıvırmayın.

Şimdi maskarayı uygulayım

Kirpiklerinizi kıvırdıktan sonra maskara ile onları belirginleştirmeniz gerekiyor. Redleaf, tam dolgunluk veren maskaraları beğeniyor. İhtiyacınız olan maskaralar kirpiklerinizi uzatmaz, kalınlaştırmaz ya da kıvırmaz. Tanıtım için sahte renkleri kullanan basit bir maskara istiyor, hepsi bu. “ Gördüğünüz herhangi bir maskara kirpiklerinizi kalınlaştırabilir, uzatabilir veya kıvırabilir. Yaptıklarının, kirpiklerinizi tutan bir çok lifin bir araya gelmesinden oluştuğunu söylüyor. “Kümeler ve çok iyi yuvarlak bir görünüm oluşturuyor. Ayrıca, kadınların yorgun ve yaşlı görünmesine neden olur”.

Redleaf, gündüzleri için kirpiklerinizin diplerine veya göz kapaklarınıza maskara (göz kaleminden de sakınabilirsiniz) sürmeyin. “Daha fazla ince tabaka dışında size daha temiz bir görünüm sağlar ve günün sonunda yorgun görünmezsiniz” dedi.

Geceler için, bütün gün dışarı çıkın ve sahip olduğunuz her kirpiği ön plana çıkartın.

Yapacağınız en iyi yöntem; çenenizi hafifçe eğin, başınız çok az geriye doğru olsun ve tıpkı bir soru soruyormuşsunuz gibi kaşlarınızı kaldırarak leke yapmaz maskarayı sürün. Bu hareket, maskarayı hiçbir yere bulaştırmadan kirpiklerinizin alt kısmından yukarıya doğru kirpiklerinizi uzatmanız için maskara fırçasını rahat sürmenizi kolaylaştıracaktır. Bu temel adım hazırlıklarını takip edin. Redleaf, eğilimlerin ne olursa olsun, parlak ve pürüzsüze karşı mat, çıplağa karşı dumanlı her hangi bir bakımı uygulayabileceğinizi söylüyor.

Redleaf’in Kadınlar için Son Tavsiyesi: “Göz kapakları ve dudaklar. Her ikisine aynı anda sahip olamazsınız”. Yani, göz kamaştırıcı gözleriniz varsa mat bir ruj kullanın. Büyük kırmızı dudaklar istiyorsanız göz makyajınızı pek önemsemeyin. “İstemiyorsanız varyete kızı görümünüzden kurtulun”, Redleaf: “Gerçekten bir varyete kızsanız bu hiç hoş değil!” diyor.

Önerilen Yayınlar × +

Bu blog ilginizi çekecek ve bu ilgilerin yanı sıra blogger web sitesinde bilgi paylaşarak eğlenceli sosyal medya oluşturmak için oluştrulmuştur.


İfadelerİfadeler